AYNI BÜTÜNÜN PARÇALARIYIZ- OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

OTİZM NEDİR?

Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılıktır.gün, otizm spektrum bozukluğuna neyin neden olduğu bilinmemekle birlikte genetik temelli olduğuna ilişkin bulgular vardır. Ancak hangi gen ya da genlerin sorumlu olduğu henüz bilinmemektedir. Çevresel faktörlerin de otizme yol açabildiğine ilişkin görüşler vardır. Hem genetik temellerin hem de çevresel faktörlerin etkileri üzerine çok sayıda araştırma yapılmaktadır.

Otizmin çocuk yetiştirme özellikleriyle ya da ailenin ekonomik koşullarıyla hiçbir ilişkisi yoktur; bu nedenle otizm spektrum bozukluğunu her çeşit toplumda, farklı coğrafyalarda, ırkta ve ailede rastlanmaktadır.Eğer çocuğunuz:

-Göz teması kurmuyorsa,

-İsmi söylendiğinde dönüp bakmıyorsa,

- Parmağıyl aistediği şeyi göstermiyorsa,

-Yaşıtlarının oyunlarına ilgi duymuyorsa,

-Sallanmak, parmak ucunda yürümek gibi hareketlere sahipse,

-Dönen nesnelere karşı aşırı ilgi duyuyorsa

-Takıntılı davranışlar gösteriyorsa

-Konuşmasında gerilik yaşıyorsa 

OTİZMLİ O-LA-Bİ-LİR!

*

*

*

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü için okul için etkinliklerimizin yanı sıra daha önce hazırlamış olduğumuz ve binamıza çevredeki insanların farkındalığını artırmak için büyük bir afiş astık. Toplum içerinde farkında olmayanları farkındalığa, farkında olanları empati kurmaya yönlendirmek üzere astığımız afişimiz dış çevreden ilgi gördü.




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi